Vårt krav var ett underhållsfritt tegelhus med rena linjer och tidlös design

Jakten på ett eget hus började när Ani Paltian och Rafik Oganesian sålde sin bostadsrätt och flyttade in i en hyreslägenhet. Paret gick på många husvisningar men hittade inte vad de sökte.

– För varje hus vi tittade på tyckte vi det saknades något, och dessutom var det väldigt dyrt. Priserna slutade på runt fem miljoner kronor, och det var hus som var 20-30 år gamla som behövde målas om och där köket behövde bytas ut – allt kostar pengar, säger Rafik.

– En dag var vi på HusCompagniets visning i Bunkeflostrand och huset var jättefint. Vi bokade ett möte med Anja Antosz och kom överens om att återkomma när vi hade köpt en tomt, berättar Ani.

Paret bestämde sig för att bygga ett eget tegelhus från HusCompagniet. Underhållsfritt var ett krav så hus av trä och putsade fasader gick bort direkt. Det dröjde inte länge förrän en hörntomt blev tillgänglig och i september 2018 gick flytten för paret och deras två barn William och Victor.

 

 

– Det känns fantastiskt att vara de första som bor i huset. Allt är nytt och fräscht och precis som vi ville ha det, det finns inga fel. Snygga detaljer som hängrännor och andra delar är av zink och galvaniserat järn som matchar husets helhet. Vi har murat upp hela gaveln, det finns inget uthäng från taket – inget ska målas, säger Rafik och fortsätter:

– Vårt krav var ett underhållsfritt tegelhus med rena linjer och tidlös design. Finishen och detaljarbetet är otroligt fint gjort. Vi hade en hård besiktningsman men det enda han hittade var repor på en dörr som HusCompagniet bytte ut direkt.

Rafik kommer från Danmark och kopplingen till grannlandet är stor. Soffor, bord, armaturer, matbord och stolar är framförallt gjorda av danska formgivare. I hallen har paret uppfört en spaljélösning av cederträ som matchar de kopparfärgade inredningsdetaljerna.

Läs mer >>>

Redaktionen tipsar

  Nu är våren på väg på allvar och kanske är det så att du funderar på att bygga ett garage eller en carport. Det är enkelt att förstå att...
Sofia Eklund och Martin Ellboj bestämde sig för att bygga nytt efter att ha letat hus i nästan tre års tid. Enkelheten, tryggheten och...
Attefallshus eller som man också kallar det komplementhus, komplementbostad eller komplementbyggnad. Oavsett benämning får byggnaden lov...

Annonser

Utvalda varumärken

Vi bygger bara stenhus - det är det enda som är hugget i sten. Resten bestämmer du. Från planlösning till inredning till husstil.
Frihet att välja. När vi bygger ditt hus utgår vi från dina behov och dina drömmar.
REFORMHUS erbjuder dig stor valfrihet. Du väljer mellan ett 20-tal modeller eller bygger vi helt efter Dina önskemål.
Hus med utrymme för förändring