Uppvärmning

 

Varje villa behöver värmas upp på något sätt  

Alla hem behöver någon form av uppvärmningsalternativ, vilket som passar bäst till dig och ditt boende beror på dina kriterier.

LuftvärmepumpDirektverkande el är inte det billigaste alternativet men ibland är det de enda alternativet. Har du köpt en villa med el som enda värmekälla kan det bli dyrt att konvertera till ett vattenburet värmesystem och i en del fall går det inte alls. I de fallen kan du välja att sätta in en luft-luftvärmepump. Det finns ett flertal olika värmepumpar på marknaden med olika effekt och prestanda.

BergvärmePlanerar du att bygga en ny villa kan du välja mellan ett flertal olika uppvärmningsalternativ. Bergvärme är ett populärt och relativt miljövänligt sätt att värma upp sitt hus. Då använder du bergets lagrade energi till att värma upp ditt hem.

Braskamin eller kakelugnEn braskamin eller kakelugn i vardagsrummet sprider inte bara en hög mysfaktor, den hjälper också till att värma upp ditt hem. Du kan sätta in en kamin i ditt hem oavsett om det värms upp med el eller ett vattenburet värmesystem. Har du däremot ett vattenburet system och vill hjälpa det på traven lite grann kan du välja att investera i till exempel en vattenmantlad pelletskamin.

Elda i pannaAndra sätt att värma upp huset med är att elda i en panna. Har du tillgång till skog och ved så är en vedpanna ett smidigt alternativ. Föredrar du pellets kan du istället investera i en pelletspanna.

EnergiguidenVill du veta mer om de olika uppvärmningsalternativ som finns så är du välkommen att besöka Energiportalen. I Energiguiden hittar du massvis med information om de olika uppvärmningssystemen och i de olika utställningarna ser du enkelt alla våra annonsörer. Genom att klicka dig in på deras respektive hemsidor kan du sedan läsa information om deras produkter och hitta kontaktuppgifter till din närmaste återförsäljare.

 

Redaktionen tipsar

Husköparskolan del 6 Familjen En familj är kanske du och din katt. Eller ett helt fotbollslag. Det spelar inte så stor roll, för någonstans...
Bilden är hämtad från Skidstahus hemsida Nya regler väntas lagom till sommaren Många villaägare har redan hört att det surras om större...
Energispartips som minskar din energiförbrukning. • När du installerar en värmepump gör du en stora energibesparing. Ofta en halvering av...

Annonser